Veelgestelde vragen

Laadpas

Welke voordelen heb ik met een Elec2Go laadpas?

Je krijgt van ons mooie kortingen en toffe voordelen bij verschillende bedrijven. Kijk op de pagina ‘kortingen’ voor alle acties.

Hoe stel ik de Plug & Charge in?

De Plug & Charge functionaliteit kun je instellen in je acount op deze website, bij de instellingen van je laadpaal. Koppel de laadpas die je voor deze functionaliteit wilt gebruiken. De Plug & Charge kan altijd
aan- en uitgeschakeld worden in je account.

Kan ik thuis zonder laadpas een laadsessie opstarten?

Plug & Charge is een functionaliteit waardoor laadsessies gestart en gestopt kunnen worden door middel van het koppelen van de laadkabel. Hierbij heb je geen laadpas voor nodig. Je vindt deze functionaliteit in je account op deze website.

Kan ik meerdere laadpassen/laadsleutels aan elkaar koppelen?

Het is mogelijk om meerdere laadpassen en sleutelhangers toe te voegen aan je account. Let wel op dat het laadstation zo geprogrammeerd is dat een transactie alleen kan worden afgesloten met dezelfde pas als waarmee de transactie ook mee is gestart.

Betaal ik abonnement op mijn laadpas?

Nee je betaalt geen abonnementskosten of een starttarief voor het gebruik van de Elec2Go laadpas.

Mijn laadpas is gebroken/verloren, wat moet ik doen?

Je kunt de pas blokkeren in je account. Als je bent ingelogd, ga je naar de pagina ‘Gegevens’. Hier klik je op ‘kaarten’ en vervolgens klik je op ‘deactiveren’. Een nieuwe laadpas of laadsleutel kun je bestellen door op het envelopje te klikken en te kiezen voor wijziging. Noteer wat je opnieuw opgestuurd wilt hebben en binnen 48 uur wordt de nieuwe laadpas of laadsleutel opgestuurd.

Ik heb een nieuwe laadpas ontvangen, wat moet ik nu doen?

Je kunt je Elec2Go laadpas direct gebruiken bij meer dan 100.000 laadlocaties in heel Europa. In de Elec2Go app vind je eenvoudig laadpalen in de buurt. En op de app zie je meteen alle informatie over je laadsessie.

Laadlocaties

Kan je met elke laadpas laden op publieke parkeerplaatsen?

Laden bij publieke laadpunten is afhankelijk van je laadpas. Je kan je elektrische voertuig opladen bij alle laadpalen door heel Nederland als je roaming is geactiveerd.

Waar kan ik mijn elektrische voertuig opladen?

Thuis: Met een laadstation op je eigen parkeerplaats ga je elke dag met een volle accu de weg op.

Op het werk: Sommige bedrijven hebben eigen laadpalen..
Bij publieke laadpalen: Langs de straten, de snelweg of bij alle publieke parkeerfaciliteiten
zoals ziekenhuizen, hotels, winkelcentra, restaurants enzovoorts.

In de Elec2Go app vind je alle publieke laadlocaties.

Er staat een niet elektrische auto op de parkeerplek van het laadstation, wat nu?

Dat is heel vervelend. Helaas kunnen wij hier niks aan doen. Je kan dit melden bij het parkeerbeheer van de gemeente waar de laadpaal staat.

Kosten

Hoe kan ik mijn laadkosten facturen of declareren?

Bij een werkgeversabonnement wordt jouw laadpaal thuis gekoppeld met het Elec2Go-portal van het bedrijf. De verbinding komt tot stand door een simkaart (GSM) of ethernetkabel (LAN). De laadkosten die geregistreerd staan op de pas worden maandelijks aan de werkgever gefactureerd. Zowel voor laadsessies op het thuislaadpunt als op publieke laadstations.

Wat zijn de kosten voor laden op een publieke laadpaal?

Deze zijn verschillend. De kosten worden bepaald door de laadpuntexploitant zelf. Die rekent (eventueel) een starttarief, kWh-tarief en/of tijdstarief. Voor het laden op een niet Elec2Go laadpunt betaal je een toeslag van €0,01,- (incl. BTW) per kWh. In de app vind je alle tarieven.

Laden

Wat is het verschil tussen AC en DC laden?

DC laden is aangeraden bij lange afstanden zonder lange tussenstop. AC laden is aangeraden op alle locaties waar je langer dan 20 min geparkeerd staat.

Wat is AC en DC laden?

DC (Gelijkstroom) = snelladen
Om een auto met gelijkstroom (DC) te kunnen laden, is een transformatorstation nodig om de wisselstroom (AC) uit het lichtnet om te zetten naar gelijkstroom.  Bij gelijkstroom laden wordt de lader die altijd in de auto zit, niet gebruikt. Een accu is altijd gelijkstroom (DC), dus de stroom wordt rechtstreeks op de accu aangesloten. Deze manier van laden moet zorgvuldig gebeuren. Als een accu-cel te warm wordt, is er kans op onherstelbare schade.

AC (Wisselstroom) = regulier laden
In Europa gebruiken we wisselstroom (AC) voor gebruikersaansluitingen en hebben we een 3-fase netwerk tot onze beschikking. Op de meeste locaties kunnen we hieruit 32A (22kW) en soms zelfs 63A (43kW) gebruiken om te laden.

Laadpalen

Wat zijn de kosten voor laden op een publieke laadpaal?

Deze zijn verschillend. De kosten worden bepaald door de laadpuntexploitant zelf. Die rekent (eventueel) een starttarief, kWh-tarief en/of tijdstarief. Voor het laden op een niet Elec2Go laadpunt betaal je een toeslag van €0,01,- (incl. BTW) per kWh. In de app vind je alle tarieven.

Ik krijg mijn stekker niet los van de auto, wat moet ik doen?

Om de stekker te ontgrendelen van je auto, dient je je auto met de autosleutel te vergrendelen en dan weer te ontgrendelen. Krijg je de stekker dan nog niet los? Neem dan contact op met het servicenummer van je garage of autodealer.
In sommige auto’s zit een ontgrendelmechanisme. Door een knopje op het dashboard, op het portier of in de kofferbak wordt de stekker ontgrendeld.

Ik krijg mijn stekker niet los van de laadpaal, wat moet ik doen?

Vaak helpt het om de stekker ongeveer 10 seconden aan te duwen en dan kun je opnieuw proberen de stekker los te krijgen. Bij laadpalen in parkeergarages helpt het vaak om je pas minimaal 30 seconden tegen de laadpaal aan te houden. Krijg je alsnog de kabel niet los? Neem dan contact op met het storingsnummer op de laadpaal. Zij zullen je verder helpen.

Ik wil laden bij een publieke laadpaal, maar de paal geeft geen licht. Wat nu?

In de app kun je zien of de laadpaal wel online is. Als deze laadpaal grijs van kleur is dan betekent dit vaak dat deze laadpaal offline is. Je kunt contact opnemen met het storingsnummer op de laadpaal. Zij kunnen je verder helpen.

Waarom heb ik een service abonnement nodig op mijn laadstation?

Met het service abonnementen krijg je volledige service tijdens de contractperiode (meer dan de fabrieksgarantie), proactieve monitoring en 24/7 toegang tot de helpdesk.

Mijn laadstation is nog niet geïnstalleerd, wat moet ik doen?

Wanneer je je auto koppelt en je laadpas voor het scherm van het laadstation houdt, zal de laadsessie starten en kun je gewoon laden. Let wel op dat je de laadpas gebruikt die je hebt ingevuld bij de aanvraag, of het laadpasje dat je bij de levering van het laadstation hebt ontvangen.